500 km til fods gennem Italien – MYSTISK GRØN FLYVENDE PRIK I SAN MINIATO

i det nydelige, og helt nye herberg i San Miniato, var det lykkedes os at få vores eget værelse. Vi havde hver vores underkøje. Det var en lun forsommer nat, og vi havde åbnet vinduet, og jeg lå og slumrede hen til lyden af søvnige cikader.


Lige inden jeg faldt i søvn, åbnede jeg af uvis årsag øjnene, og fik til min skræk øje på en besynderlig grøn prik der svævede rundt i værelset, og den begyndte at svæve hen imod mig! Jeg gik lidt i panik, anede ikke hvad det var, så jeg råbte til Jens at han skulle vågne. Jens grinede og spurgte om jeg aldrig havde set ildfluer før? Øh nej! Men jeg blev rolig igen og iagttog fascineret hvordan den summede lydløst og lysende grønt rundt i rummet. Det er endnu en oplevelse fra vores vandring gennem Italien, som jeg aldrig vil glemme. En grønt-lysende flue, det er sørme ikke så tit man oplever det. Efter 5-10 minutter besluttede den sig for at sige Ciao, og forsvandt lige så lydløst ud af vinduet, som den var kommet.