Forskellen på operationel og finansiel leasing

Når man skal lease en bil, er det en rigtig god ide at sætte sig grundigt ind i de forskellige former for leasingaftaler, der findes, da det kan have en stor betydning for ens økonomi på sigt. Der findes blandt andet både operationel og finansiel leasing, og hvad man skal vælge afhænger blandt andet af, hvilke konkrete behov man har.

Hvad er operationel leasing?

Hvis man er interesseret i at vide, hvad operationel leasing bil er, kommer der her en kort gennemgang. Operationel leasing bil giver en væsentlig større budgetsikkerhed sammenlignet med den finansielle leasing. Her er alle udgifter til leasingbilen nemlig grundigt beregnet ind i selve leasingaftalen, og man slipper dermed for, at der kommer nogle former for uforudsete udgifter i løbet af den periode, hvor bilen skal leases. Til gengæld er denne type leasingaftale også dyrere end den finansielle, fordi der netop er medtaget flere udgifter løbende, men omvendt har man altså en større sikkerhed for, at man ikke skal betale for yderligere udgifter løbende. En af de helt store fordele ved denne form for leasing af bil er, at leasingudbyderen står for at betale for både reparationer, serviceeftersyn og lignende, men man skal blot være opmærksom på, at det kun er ved autoriserede mekanikere.

Hvad er finansiel leasing?

Finansiel leasing af bil giver billeaseren brugsret over bilen, men det er også vedkommende, der selv skal stå for alle de løbende udgifter, der er i forbindelse med at have en bil. Det gælder både udgifter til løbende reparationer og serviceeftersyn. Når den pågældende leasingperiode er overstået, skal man selv kunne fremskaffe en køber til bilen, eller selv købe den, og man hæfter samtidig også selv for restværdien af bilen.

Operationel og finansiel leasing af bil afhænger dermed af, hvad ens konkrete behov for sikkerhed er.