Julebag og velbehag

Det er endelig den tid på året, hvor stuen er dækket af kravlenisser, farverige julelys lyser op i vintermørket og vigtigst af alt er kagerullen godt i sving. En af de ting, jeg selv elsker ved den søde juletid er al hyggen omkring julebagning fra forbedrelserne af kagedejen, udformningen af småkager til det appetitlige stadie med at spise alle lækkerierne. Der er også noget ganske særligt ved den søde kageduft fra godterne, når de lige så stille bager i oven til de er perfekt gyldne, der får mit hjerte til at springe ekstra meget med juleglæde.

Tid til selvforkælelse

Udover at være en tid, hvor jeg uden skam og strejf af selvbeherskelse, kan mæske mig i skønt hjemmebag, bruger jeg personligt også juletiden til at udøve lidt velfortjent selvforkælelse. Her tillader jeg mig bare at sidde i sofaen iført morgenkåbe, nissehue og en lækker ansigtsmaske. Der er nemlig ikke noget så skønt som at slappe helt af, mens klassiske julehits svømmer ud af højtalerne og det vildeste jeg foretager mig, er, at læse ugeblade med en hånd begravet i kagedåsen.